53e23350c9ce004b04960f26_tannlegetidene_logo.png

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2018 / 6 / God sommer

God sommer

Foto: Kristin Witberg.

Her kommer Tidende med et nytt sommernummer. Nok en gang har dere tannleger bidratt med stoff av ulikt slag. Det er alltid morsomt å motta, og å jobbe med - og det blir ikke sommernummer uten deres bidrag. Så tusen takk skal dere ha, enten dere har skrevet noe selv eller tipset oss om egen eller andres virksomhet som passer i en sommerutgave av Tidende.

Jeg legger merke til at det er de voksne mennene som bidrar mest. Jeg er veldig glad for disse bidragene, og håper det kommer mange flere, til kommende sommerutgaver av Tidende. Vi blir ikke lei av voksne menn som holder på med forskjellige ting, og det gjør nok ikke Tidendes lesere heller. Samtidig lurer jeg på hva damene driver med, og også dere som ikke har rukket å bli godt voksne ennå. Med noen unntak er det ikke så mye vi hører fra dere. Så bare så dere vet det: Vi hører gjerne mer fra dere også.

Gammel eller ung, kvinne eller mann: Tips oss hvis dere driver med noe dere vil at vi skal skrive om, eller hvis dere kjenner noen som dere synes fortjener omtale, av eller for noe som kan interessere Tidendes lesere. Det er mye vi kan drive med som andre vil ha glede av å lese om. Kanskje også i ferien? Nå står den i hvert fall for døren, for de aller fleste av oss.

Det er nå vi skal lade batteriene og hente krefter til ny innsats når høsten kommer. Så bruk tiden godt, og gjør noe du har lyst til. Det må være det viktigste med en ferie, tror jeg.

Noen liker å gjøre mye, mens andre helst vil slappe av. Når jeg leter opp synonymer for ordet ferie, er det mest det siste som gjelder, ser det ut som. Verbene som assosieres med ferie er: Slappe av, slå av og ta det rolig, mens substantivene er: Avbrekk, avbrytelse, avslapning, feiring, festival, festlighet, fiesta, fordypning, fridag, frikvarter, fritid, helg, hvile, pause, permisjon, pust i bakken, pusterom, og rast.

I går så jeg et nytt ord, som en jeg kjenner fra Sunnmøre brukte i et sosialt medium. Hun hadde hatt en lopradag. Hva vil det si, spurte jeg?

- Det er ein veldig slapp dag der ein berre susar rundt utan å gjere noko ein må, var svaret. Ordet har en flertallsform også. Lopradagar. Mange, eller noen, slike på rad blir vel en ferie?

Kryssordboken har også en del forslag, både til hva en ferie er, og hva en kan gjøre. Hvis du ikke har lagt alle planene kan du kanskje få et tips her: Reise, stans, grodag, byferie, utflukt, bilferie, hyttetur, kroferie, sydentur, badeferie, interrail, bobilferie, campingtur, fjellferie, fisketur, potetferie, rorbuferie, cruiseferie, drømmeferie, fellesferie, sportsferie, storbyferie, favorittferie, hotellopphold, strandbyferie, bondegårdsferie, hvetebrødsdager, middelhavscruise og dager med avkobling.

Mye av det samme, og litt å velge i. Kanskje ferien også blir slik.

Jeg håper den blir god, for alle Tidendes lesere. Ta med sommernummeret og les det du vil. Og hvis du finner på noe eller kommer på noe som andre gjør, som vi kan ha nytte av til et senere sommernummer, hører vi, som sagt, mer enn gjerne fra deg.

God sommer!

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.