53e23350c9ce004b04960f26_tannlegetidene_logo.png

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2018 / 6 / The Norwegian Group of Students

The Norwegian Group of Students

Første rekke (f.v.): Magnor Vatne, Grethe Andresen, Kari Bjørner, Kjellaug Langedal, Ragnhild Holm Randem (senere Grønlien) og Brynjulf Grønlien. Andre rekke (f.v.): Olav Stokkedal, Simen Nordstrand, Petter Mjør, Kjell Bjørner, Erling Johansen og Harald Prestegård. Tredje rekke (f.v.): Erik Valeur Dahl, Jon Tangeraas, Ole Korsbrekke, Leif B. Johannessen og Asmund Gausen. Tre kandidater: Josvold, Solbu og Stramrud var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Gruppen ble etablert I oktober 1945 av 20 tannlegestudenter om bord på en atlanterhavsdamper på vei til Tufts College Dental School i Boston. De kom fra alle deler av Norge og var utvalgt av Norges Tannlegehøyskole og Utdanningsdepartementet. Det var stor mangel på tannleger her hjemme, og det var til stor hjelp at noen tannleger kunne utdannes i utlandet.

Gruppen ankom Tufts fire uker etterat studiet hadde startet, men de ble tatt svært godt hånd om av både lærere og medstudenter.

Bildet av gruppen er tatt i 1949 da de var ferdig med studiet. Det er vel sjanser for at de fleste ikke lenger er blant oss, men hvis noen kjenner noen gjenlevende, meld fra til redaksjonen.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.