53e23350c9ce004b04960f26_tannlegetidene_logo.png

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2017 / 9 / Mer fusk enn før

Mer fusk enn før

Den nye loven om forskningsetikk er trådt i kraft. Den ansvarliggjør enkeltinstitusjonene mer enn før, og alle må nå ha et eget redelighetsutvalg. I tillegg stilles mer forpliktende krav til lokal etikkopplæring, skriver bladet Forskerforum.

- Mye tyder på en hyppigere forekomst av plagiering og forfalskning av forskningsresultater () Det viser hvor viktig det er med bevisstgjøring rundt de etiske aspektene ved forskning, sier professor Matthias Kaiser ved Universitetet i Bergen, ekspert på forskningsetikk, til Vårt Land.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.