53e23350c9ce004b04960f26_tannlegetidene_logo.png

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2017 / 7 / FDI forbereder møte i WHO

FDI forbereder møte i WHO

WHOs nye generalsekretær, Margaret Chan, åpnet den 70. WHO-forsamlingen i Genève i mai.

World Dental Federation (FDI) uttrykker skuffelse over at oral helse har forsvunnet fra WHOs programbudsjett for 2018 - 2019. WHO arrangerte sin 70. forsamling den 22. og 23. mai i Genève i Sveits.

Verdens helseorganisasjon (WHO) holder sin generalforsamling i 2018 og her inngår det et eget møte om forebygging og kontroll av ikke-smittsomme sykdommer. FDI etterlyser inkludering av oral helse i de globale helsestrategiene.

- Vår bekymring er at det kommer forskjellige budskap fra FN og WHO på den ene siden og på den andre siden FNs politiske deklarasjon i 2011 om ikke-smittsomme sykdommer, som understreker verdien av en felles tilnærming til både orale og ikke-smittsomme sykdommer.

WHO har ikke budsjettert med midler til oral helse i 2018 - 2019. Derfor vil FDI: 1) At forebygging av orale sykdommer skal være på agendaen til, og i deklarasjonen fra, FNs generalforsamlings møte om ikke-smittsomme sykdommer i 2018 og 2) at en global oral helseaksjonsplan må være del av dette initiativet.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.