53e23350c9ce004b04960f26_tannlegetidene_logo.png

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2017 / 6 / Ikke flertall på Stortinget for å flytte Den offentlige tannhelsetjenesten

Ikke flertall på Stortinget for å flytte Den offentlige tannhelsetjenesten

Helse- og omsorgskomiteen la 1. juni frem sin innstilling overfor Stortinget hvor den har konkludert med at Den offentlige tannhelsetjenesten (DOT) bør videreføres på regionalt nivå. Regjeringen ville flytte ansvaret for tannhelsetjenesten til kommunene, men fikk altså ikke flertall for dette på Stortinget.

De fire partiene på borgerlig side ble enige om forslaget, og åpner samtidig for en prøveordning der kommuner som ønsker det, kan søke om å få overta ansvaret fra 2020.

- Vi er glad for at Stortinget nå beslutter at ansvaret for tannhelsetjenesten videreføres på regionalt nivå. Dette er klokt, sier KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad. Også Venstres Kjetil Kjenseth er fornøyd med avtalen som de fire partiene på borgerlig side ble enige om da helsekomiteen avga innstilling til saken 1. juni.

- Forsøk i noen få kommuner som vil prøve ut ansvaret, hilser vi velkommen. Det vil løfte tannhelsen tydeligere inn i den politiske debatten på alle nivåer, sier han. Avtalen med regjeringspartiene Høyre og Frp innebærer at tannhelsetjenesten videreføres på regionalt nivå. Samtidig skal kommuner som ønsker det, kunne søke om å få overta ansvaret fra 2020. Om lag 15 kommuner vil bli valgt ut som forsøkskommuner i prøveordningen som nå skal på plass, heter det i pressemeldingen fra NTB.

NTF er godt fornøyd med resultatet av sitt arbeid. Foreningen har gjennom hele prosessen argumentert for at Den offentlige tannhelsetjenesten forblir i fylkeskommunen eller på et annet fremtidig regionalt nivå.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.