53e23350c9ce004b04960f26_tannlegetidene_logo.png

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2017 / 10 / Akademisk rangering av universiteter

Akademisk rangering av universiteter

Shanghai Academic Ranking of World Universities er en liste over de akademiske merittene som ulike universiteter har oppnådd i en tidsperiode - en slags akademisk «skjønnhetskonkurranse». Innen feltet odontologi og oral helse dominerer amerikanske universiteter, med University of Michigan, Ann Arbor på topp.

Universitetet i Turku i Finland er høyest rangert i Norden på en respektabel 18. plass. Göteborg universitet er på 26. plass og København universitet finner vi på plass 33. Universitetet i Helsinki er nummer 46, så finnene er sterkt representert. På de urangerte plassene mellom 51 - 75 finner vi Universitetet i Bergen, sammen med Karolinska Institutet og Malmö universitet, mens Universitetet i Oslo er i 76 - 100-gruppen. Universitetet i Tromsø er ikke på denne listen som går til 200.

Rangeringen bygger mest på publisering og sitering av artikler, som uttrykker vitenskapelig gjennomslagskraft. Undervisning inngår ikke i vurderingen.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.