53e23350c9ce004b04960f26_tannlegetidene_logo.png

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2017 / 10 / I kø for digital tannlegestol
Odontologi på digital myldredag ved Universitetet i Bergen:

I kø for digital tannlegestol

Simulator for trening i preparering var populært på digital myldredag i Grieghallen.

Stor interesse fra bergenske universitetsfolk for simulatorene fra Institutt for klinisk odontologi. Instruktører i røde t-skjorter er (fra venstre) Marit Øilo, Jan Otto Forthun og Inge Fristad.

Den 4. oktober arrangerte Universitetet i Bergen (UiB) det de kalte en digital myldredag, der alle ansatte ved universitetet var invitert til å se ulike UiB-miljøer vise frem ulike former for digitaliseringsarbeid som pågår ved universitetet, og nye løsninger som kommer i tiden fremover.

Et mangfold av digitale aktiviteter fra høyst ulike fagmiljø fylte Grieghallen, med spennvidde fra digital tekstanalyse av gamle skrifter, undervannsteknologi, kunstig intelligens, maskinlæring og virtuell virkelighet. Institutt for klinisk odontologi hadde tatt med seg sine fire simulatorer for trening i preparering (Simodont).

I programmet var det invitert til å prøve digital tannlegestol på denne måten: Den virtuelle tannlegestolen er et treningssystem innen tannlegeutdanning hvor målet er at studentene tidlig og raskt skal utvikle sine praktiske ferdigheter. Den virtuelle tannlegestolen representerer avansert teknologi som gir en realistisk følelse av å arbeide med pasienter. Studentene kjenner at de borer i en tann.

Fortsatt er odontologi Bergen den eneste tannlegeutdanning i Norden som har tatt i bruk den virtuelle tannlegestolen i vanlig undervisning. Det var stor interesse og i perioder en kø av interesserte som ville prøve selv. Selv universitetsfolk med høy digital kompetanse var imponert over teknologien og uttrykte at de hadde fått enda større respekt for tannlegehåndverket.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.